Az Evernote applikáció a jegyzetelés királya

Az Evernote alapkoncepciója az, hogy, mindenhonnan tudjunk jegyzetet készíteni telefonnal, táblagéppel, vagy pc-vel. Az adott jegyzetet a későbbiekben tulajdonképpen bárhol megtekinthetjük az Evernote felhőtárának köszönhetően. Elég belépnünk az Evernote online felületébe, és máris látjuk a jegyzeteinket. Nézzük, hogyan is jött létre ez a csodálatos applikáció és, hogy hogyan is működik.

Az Evernote Corporationt Stephan Pachikov, azerbajdzsáni származású üzletember alapította 2008. június 24-én. Három évvel később 2011-ben elérték a 11 millió felhasználót. 2007-től 2015-ig Phil Libin volt a szilícium-völgyi vállalat vezérigazgatója. Ez idő alatt több mint 245 millió  dollárnyi befektetés érkezett különböző partnereiktől és 12 különböző országban hoztak létre székhelyeket.

  • Több,mint 10 millió regisztrált felhasználó
  • Több,mint 500.000 fizetős felhasználó
  • 300-nál is több fejlesztő dolgozik az Evernote applikáción
  • Világszerte 12 székhellyel rendelkeznek
  • 2015-ben Libin helyét a volt Google Glass fejlesztéséért felelős Chris O’Neill vette át
  • Napjainkig Chris O,Neill az evernote vezérigazgatója.

Ahogy ígértük, az Evernote szolgáltatásai:

A támogatott operációs rendszereken (OS XiOSChrome OSAndroidMicrosoft WindowsWindows PhoneBlackBerry 10, és webOSz applikáció alkalmas jegyzetek készítésére, tárolására. Mely lehet kép, vagy akár hangfelvétel is. Internet hozzáféréssel a felhasználó nem csak az adott készüléken, hanem bárhonnan megtekintheti vagy módosíthatja a jegyzeteit, ugyanis az app automatikusan szinkronizálja a feljegyzéseket és eltárolja az Evernote szerverein. Ez egy úgynevezett freemium szoftver, mely azt jelenti, hogy az alapszolgáltatásokat bárki igénybe veheti ingyenesen, és ha kívánja, a későbbiekben válthat Plus (24 dollár évente), vagy Prémium (50 dollár évente) felhasználói csomagra. Egy ilyen információ dús világban sokaknak segíthet egy olyan alkalmazás, mely emlékezteti teendőire, programjaira, vagy éppen bármire, amit anno feljegyzett, vagy éppenséggel egy hirtelen ötletet szeretne azonnali hatállyal feljegyezni magának.

Jó pár fórumon sokallják az előfizetési díjakat, de legalább ugyanennyien szívesen költenek rá, mert számukra kielégítő szolgáltatást nyújt az applikáció. Az ellenérvek képviselői rendre megemlítik a Microsoft One-Note-ot, mondván: ingyenes, és számukra tökéletes. Az viszont már egy másik cikk!

Te már használod az Evernote-ot? Neked, hogy tetszik, mi róla a véleményed?

Írd meg kommentben!

By | 2017-05-23T16:55:58+00:00 szeptember 8th, 2016|