Nyári lányok

„Az akadályokat ne kudarcként, hanem megoldandó feladatként lássuk!”

A Nyári Lányok néhány évvel ezelőtt egy televíziós tehetségkutatóban tűntek fel, már akkor profi módon énekeltek. A rajongó közönség azonban nem sejtette, már gyermekkoruk óta készülnek a zenei pályára, amelyben édesapjuk, Nyári Károly egyengette az útjukat. A csinos énekesnők nem felejtették el, milyen hosszú út vezetett a mai sikerekig, ezért nap mint nap tovább küzdenek, és fejlődnek a további célok elérése érdekében.

Hogyan és mikor jött az éneklés? 

Aliz: Mindketten észrevétlenül nőttünk bele a zene és a színpad világába. Édesapánk által már nagyon korán megismertük, és megszerettük a zenét. Zenei karrierünk gyermekkorunkban kezdődött el, amikor gyermekszínészként egy musical előadássorozatnak több éven keresztül sikeres fellépő énekes-szólistái voltunk.

Kik segítették Önöket a karrier-építésben?

Edit: Mindig különös hangsúlyt fektettünk a zenei tanulmányokra, így mindketten a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytattuk klasszikus zongora tanulmányainkat. Aliz 4, én pedig 6 éves korom óta tanultam klasszikus zongorát. A Szent István Konzervatórium klasszikus ének szakán végeztem a zongora mellett, azóta pedig Misura Zsuzsa operaénekesnőnél folytatom tanulmányaimat. Úgy gondolom, egy előadó számára nagyon fontos, hogy folyamatosan képezze magát, fejlődni tudjon, így tanárjainknak nagyon hálásak vagyunk, hogy ebben mindvégig segítettek bennünket.

Mik a célok, vágyak, álmok?

Aliz: Az ember mindig lépésről-lépésre halad előre, és járja az álmai útját. Első dalunk, az „Éld át”, majd a „Pont Jó” megjelenése hozta meg számunkra az igazi áttörést, amelyek a legjobb magyar dalként hetekig vezették a rádiós slágerlistákat. A dalokhoz forgatott videoklipek szakmai körökben is nagy elismerést váltottak ki. 2013 decemberében megjelent első albumunk „LetThis Love” címmel. A sokszínű zenei anyagban, dalszerzőként és szövegíróként is bemutatkozhattunk. Ezek az elért vágyaink, de az álmok mindig újabb állomásokhoz vezetnek minket.

Edit: Számtalan vágyunk teljesült már eddig is, ilyen volt a 2016 júniusában megjelent „Szép szavak” című második albumunk. A lemezen olyan magyar és külföldi ikonikus előadók slágerei hallhatóak saját feldolgozásunkban, amelyek gyermekkorunk óta a legkedvesebbek számunkra, közel állnak a szívünkhöz, és nagyon meghatározóak voltak az eddigi pályánk során. A lemezen helyet kaptak legkedvesebb saját szerzeményeink is, amelyek a személyiségünket tükrözik. Az album különlegességeként pedig édesapánkkal is énekelünk egy megható dalt az igényes zenét kedvelő hallgatók részére. A lemezhez kapcsolódva, 2016. június 19-én a MOM Kulturális Központban „Szép szavak” címmel teltházas, nagysikerű koncertet tartottunk, amely szintén egy régi dédelgetett álmunk volt. Ezért én is úgy gondolom, mindenki számára fontos, hogy legyenek álmai, amelyek elérése érdekében meg kell tennünk mindent.

Mik a további tervek? 

Aliz: A 2016-os év további része is hasonlóan tartalmasnak ígérkezik. Hamarosan új dallal jelentkezünk, mely a legsikeresebb magyar zeneszerző, Szabó Zé szerzeménye lesz.

Edit: Több külföldi felkérésnek teszünk majd eleget, de Magyarországon is számos magas színvonalú és exkluzív produkciót szeretnénk létrehozni.

Milyen akadályokkal találkoztak?

Aliz: Minden szakmának megvannak a saját nehézségei. A művészetek professzionális szinten való műveléséhez nagyon sok munkára, kitartásra, szorgalomra van szükség, amelyet sokan nem tudnak vállalni. Aki viszont valóban szívvel-lélekkel műveli ezt a szakmát, lassanként meghozza a befektetett munka a gyümölcsét.

Edit: A mai felgyorsult világban, amikor minden elérhető, az emberek hajlamosak arra, hogy türelmetlenek, és csak az adott pillanattal foglalkoznak. Ezért fontosnak tartjuk, hogy aki valóban egy hosszú távú karriert szeretne felépíteni, kezdje az alapoknál. Fontos az iskola, a tanulás, hogy folyamatosan képezzük magunkat, és mindig a maximumot nyújtsuk. Ezzel a módszerrel minden akadály elkerülhető és megoldható.

A családi vállalkozásnak milyen előnyei és hátrányai vannak?

Aliz: Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy hosszú évek óta egy igazán sikeresen működő művészeti produkciós irodánk van, melynek vezetője édesanyánk. Az iroda szervezésében az elmúlt években édesapánk számos exkluzív produkciója, teltházas koncertje került bemutatásra nagy sikerrel. Természetesen az iroda szervezi a mi koncertjeinket és fellépéseinket is. Ezért úgy gondolom, egy családi vállalkozás  igazán sikeres és gyümölcsöző tud lenni, hiszen itt mindenki a másik legjavát szeretné, azáltal, hogy a legjobb tudása szerint veszi ki a részét a közös munkából. Az egyetlen hátrányaként talán azt említhetem, hogy az ember nem ismer határokat, ha a családjáról van szó, képes a végletekig dolgozni, amely sokszor nagyon kimerítő is tud lenni.

Edit: Mivel Aliz és én is kommunikáció és médiatudomány szakon diplomáztunk, aktívan kivesszük a részünket a családi produkciós irodánk tevékenységében. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy olyan koncertek létrehozásában vehetünk részt, mint például édesapánk, Nyári Károly 2016. április 4-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre került, nagyszabású, teltházas ünnepi jubileumi szimfonikus koncertje, ahol a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével hatalmas siker fogadott minket, mint meghívott vendégfellépők.

Mi(k) jelentette/jelentették a legnagyobb kihívást?

Aliz: Az elmúlt években számos olyan nagykoncertet szerveztünk családi produkciós irodánk által, amelynek teljes körű lebonyolítása, szervezése a mi feladatunk volt. Minden egyes koncert egy újabb kihívás.

Edit: Az elmúlt 10 évben édesapánk ünnepi koncertjei várva-várt események, egyben hagyománnyá váltak. A karácsony utáni napokban megrendezésre kerülő koncertek szervezése mindig egy hatalmas feladat. Viszont, az eredmény magáért beszél, mint például legutóbb, amikor 2015 decemberében Nyári Károly dupla teltházas Ünnepi Szimfonikus koncertjén, ahol esténként közel 2000 ember állva tapsolt a koncert végén. Ezek az elismerések arra sarkallják az embert, merjen nagyot álmodni, és a vágyaiért minden tőle telhetőt tegyen meg, mert munkája megtérül.

Milyen tippeket/trükköket tudnak adni a kezdő, friss vállalkozóknak?

Aliz: Ha valaki saját vállalkozásba kezd, biztosan sok nehézséggel találkozik majd, melynek legyőzéséhez a legjobb, ha a családja, vagy nagyon megbízható barátai segítségét kéri. Fontos, hogy mindig lépésről-lépésre haladjunk, hogy legyenek célkitűzéseink, melyek által folyamatosan fejleszthetjük vállalkozásunkat.

Edit: Véleményem szerint is nagyon lényeges, hogy a megfelelő emberekkel vegyük körül magunkat, akik képesek inspirálni, motiválni minket. A folyamatos, befektetett munka lassanként megtérül, ehhez azonban sok önfegyelemre, kitartásra van szükség.

Mit üzennek a mai vállalkozóknak és vállalkozni vágyóknak?

Aliz, Edit: Mindenképpen sok kitartást, szorgalmat kívánunk a vállalkozni vágyóknak, és azt, hogy az akadályokat ne kudarcként, hanem megoldandó feladatként lássuk!

 

By | 2017-05-23T16:55:47+00:00 szeptember 8th, 2016|