Teljesítési igazolás

Mi is a Teljesítési igazolás?

A teljesítésigazolásról nem biztos, hogy mindenki tudja mire is való, vagy mikor kell megírni. Az viszont biztos, hogy aki már megrendelt egy munkát és megbízási szerződéseket kötött, az már találkozott nem egyszer a teljesítés igazolás fogalmával.

A teljesítés igazolás legfontosabb feladata annak bizonyítása, hogy a munka, – aminek elvégzésére megbízták az illető céget – el is végezte a megrendelteknek megfelelően. Ez fontos bizonyítékot jelent a megbízottnak, és ha az ellenszolgáltatással, vagyis a megbízás ellenértékével késedelembe esne a megrendelő, vagy más probléma merülne fel a kifizetéssel kapcsolatban, akkor a megbízott vállalkozás tudja bizonyítani, hogy ő bizony elvégezte a rábízott feladatokat, munkákat. Hiába a megbízottat védi a teljesítés igazolás, mégis a megrendelő fogja megírni azt, és ezzel mintegy elfogadja a részére elvégzett munkákat.

A teljesítés igazolást egy megbízási szerződés előzi meg, amiben pontosan meg van határozva az a munka, feladat, vagy szolgáltatás, vagy ezek kombinációja, amit a megbízott személynek, vagy vállalkozásnak el kell végeznie.

Sok megrendelést kívánunk, hogy sok Teljesítésigazolást állíts ki!

By | 2017-05-23T16:49:51+00:00 december 16th, 2016|